Sjajni kvartalni rezultati Zdenke

Bez autora
May 11 2015

Tvrtka Zdenka-mliječni proizvodi, članica Granolio grupe, desetljećima nije imala tako dobar kvartal kao što je bio prvi ovogodišnji. Dvoznamenkasti, čak i troznamenkasti rast prodaje tvrtka je imala u svim segmentima proizvodnje, što je rezultiralo rastom prihoda od 22 posto u odnosu na prvi lanjski kvartal, te, što je još važnije, profitom od 623 tisuće kuna (za razliku od prvoga kvartala prošle godine kada je imala gubitak od 2,4 milijuna kuna). Iz financijskog izvješća Granolio grupe, čiji je većinski vlasnik i predsjednik Uprave Hrvoje Filipović, vidljivo je da se kvartalni profit Zdenke može zahvaliti nižim nabavnim cijenama mlijeka na tržištu. Navodi se tako da su ukupni troškovi povećani samo 11 posto, iako je ukupna količina proizvedene robe znatno povećana, a ulaz mlijeka povećan za 53 posto.

Sjajni kvartalni rezultati ZdenkeTvrtka Zdenka-mliječni proizvodi, članica Granolio grupe, desetljećima nije imala tako dobar kvartal kao što je bio prvi ovogodišnji.

Dvoznamenkasti, čak i troznamenkasti rast prodaje tvrtka je imala u svim segmentima proizvodnje, što je rezultiralo rastom prihoda od 22 posto u odnosu na prvi lanjski kvartal, te, što je još važnije, profitom od 623 tisuće kuna (za razliku od prvoga kvartala prošle godine kada je imala gubitak od 2,4 milijuna kuna).

Iz financijskog izvješća Granolio grupe, čiji je većinski vlasnik i predsjednik Uprave Hrvoje Filipović, vidljivo je da se kvartalni profit Zdenke može zahvaliti nižim nabavnim cijenama mlijeka na tržištu. Navodi se tako da su ukupni troškovi povećani samo 11 posto, iako je ukupna količina proizvedene robe znatno povećana, a ulaz mlijeka povećan za 53 posto.

Druga je strana te medalje što je upravo niža otkupna cijena mlijeka u gubitak odvela jednu drugu tvrtku iz sastava Granolio grupe - Zdenačku farmu. Ta je farma, čiji je glavni kupac upravo tvrtka Zdenka-mliječni proizvodi, profit od blizu pola milijuna kuna iz prvoga lanjskoga kvartala u istom ovogodišnjem razdoblju pretvorila u nešto više od milijun kuna gubitka. Tek je nešto bolje prošla druga farma iz sastava Granolio grupe, Žitar, kojoj su također niže cijene mlijeka smanjile i ukupan prihod i dobit.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik